Matthew’s Muziek Blaasinstrumenten Winkel

 

 

Wie wij zijn:

Matthew’s Muziek is een muziekwinkel gespecialiseerd in verkoop en reparatie van hoogwaardige blaasinstrumenten. Bij Matthew's Muziek werken we in een klein, hecht team om beginnende tot professionele musici van over de hele wereld te helpen om hun passie uit te voeren. In onze winkel in Edam hebben wij een groot assortiment aan instrumenten en accessoires. Hier hebben wij ook onze werkplaats, waar u terecht kan voor kleine reparaties tot volledige revisies van nagenoeg alle blaasinstrumenten.

Via onze webshop en andere internet kanalen bedienen we, naast Nederland, klanten uit alle werelddelen. 

 

Historie van Matthew's Muziek

David Crane, die het bedrijf heeft opgericht, groeide op in New York en studeerde daar dwarsfluit. In de jaren ’80 besloot hij met zijn jonge gezin naar Europa te verhuizen om daar zijn fluitstudie voort te zetten. Hij kreeg o.a. les van "L'homme à la flûte d'or" -  Jean-Pierre Rampal.

Tijdens zijn werk als professionele fluitist, begon David vanuit huis met het repareren van blaasinstrumenten. Eerst fluiten en piccolo’s, maar al snel ook klarinetten, trompetten, saxofoons en andere blaasinstrumenten.

Vanwege het succes in reparaties en het plezier in werken met musici, besloot David zich volledig te richten op verkoop en reparatie. Hij startte in 1983 een winkel in blaasinstrumenten en noemde het “Matthew's Muziek”, naar zijn oudste zoon. De werkplaats in huis werd verruild voor de huidige winkel in het centrum van Edam.

Gedurende ruim 30 jaar heeft Matthew's vervolgens een sterke reputatie opgebouwd in Nederland. Kwaliteit van onze producten en een geduldige en eerlijke service heeft altijd voorop gestaan.  Hierdoor zijn we voor veel beginnende tot professionele spelers een vertrouwd adres geworden voor aankoop van blaasinstrumenten of accessoires en het onderhoud van hun instrument.

Sinds het begin van dit millennium vertalen wij onze filosofie ook naar het internet. Net als in onze winkel, bieden wij online alleen artikelen aan waarvan wij zelf van de kwaliteit zijn overtuigd en doen wij onze uiterste best om online winkelen voor u een plezierige ervaring te maken.

David Crane

 

Blaasinstrumentenwinkel in Edam

Winkel:

Onze fysieke winkel in blaasinstrumenten bevindt zich in een monumentaal pand midden in het historische centrum van het pittoreske Edam. De winkel heeft een bescheiden afmeting, maar huisvest een groot assortiment aan producten, ons reparatie atelier en een kantoortje. De winkel ademt de sfeer van een atelier en de liefde voor muziek, cultuur en vakmanschap is er duidelijk te merken.


Assortiment:

In onze overtuiging zijn kwalitatieve producten, ondanks een soms hogere prijs, op lange termijn altijd de beste keuze. Na ruim dertig jaar ervaring met veel verschillende merken, hebben wij daarom een selectie weten te maken van hoogwaardige instrumenten en accessoires, waarvan wij de kwaliteit kunnen garanderen. Wij hebben een breed assortiment aan hout- en koperblazers en bieden vrijwel alle denkbare accessoires aan die van pas kunnen komen bij het spelen, vervoeren of onderhouden van een instrument.

Speciale vermelding verdient onze selectie dwarsfluiten en piccolo’s: van goede kwaliteit beginners instrumenten tot exclusieve professionele modellen en zeer bijzondere, volledig gereviseerde occasion fluiten waar klanten van ver buiten de landsgrenzen voor langskomen.


Advies in de Winkel:

Als u een instrument komt kopen in onze winkel nemen we altijd ruim de tijd voor u, mits u daar behoefte aan heeft natuurlijk. In het algemeen bespreken we in eerste instantie met u wat uw niveau van spelen is en wat uw wensen en budget zijn. Op basis daarvan leggen wij u dan een keuze aan verschillende instrumenten voor, waar u vervolgens in alle rust op kunt spelen. Als u een of meerdere voorkeuren heeft, gaan we naar een andere ruimte om de instrumenten in een andere akoestiek te horen. Soms doen we met een andere medewerker erbij nog een aantal blinde testen, waarmee we u uitdagen om het beste instrument aan te wijzen puur op basis van klank. Uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan uzelf.

Om er zeker van te zijn dat u onze volledige aandacht krijgt, kunt u het beste een afspraak maken om langs te komen, aangezien het af en toe, zeker op zaterdagen, druk kan zijn in onze winkel.

Openingstijden, routebeschrijving en contactgegevens kan u vinden op onze klantenservice pagina.


Service en Kwaliteitsgarantie:

Elk instrument, nieuw of tweedehands, wordt altijd grondig gecheckt en bespeeld voordat het geleverd word. Zelfs bij volledig nieuwe instrumenten kan het namelijk voorkomen dat onderdelen niet goed passen of verkeerd zijn afgesteld. Een instrument gekocht bij Matthews Muziek is waar nodig bijgesteld en vrij van fabricagefouten. Mocht u toch niet geheel tevreden zijn over de afstelling of kwaliteit van uw instrument, dan zullen de specialisten van Matthews u zonder extra kosten blijven helpen totdat u volledig tevreden bent. Gegarandeerd.

 

Eelco

Reparatie van Blaasinstrumenten:

In onze winkel bevindt zich tevens onze werkplaats waar we blaasinstrumenten repareren en onderhoudswerkzaamheden verrichten.

Matthew's is ooit begonnen als reparatie atelier voor fluiten, piccolo’s en andere blaasinstrumenten en het repareren neemt nog steeds letterlijk een centrale plaats in binnen onze winkel. U kunt bij ons terecht voor kleine handelingen zoals het opnieuw afstellen van uw instrument, tot complete revisies waarbij we het gehele instrument demonteren en opknappen tot nieuwstaat.

Onze zeer ervaren reparateurs kunnen nagenoeg met alle blaasinstrumenten overweg, zowel koperblazers als houtblazers.

Lees hier meer over reparaties

Reparatie van een klarinet

 

Webshop in blaasinstrumenten en accessoires:

Al in 2001 begonnen wij met de verkoop van instrumenten via internet. In eerste instantie voornamelijk gericht op het buitenland. In de loop van de jaren hebben wij een volwaardige eigen webshop opgebouwd. We blijven de website constant ontwikkelen en hebben in augustus 2016 een nieuwe versie gelanceerd, die we komende maanden verder zullen uitbreiden met handleidingen die u helpen om de beste instrumenten en accessoires uit te zoeken.


Instrumenten gegarandeerd in topconditie:

Zelfs bij de meest gerenommeerde merken kan het voorkomen dat er tijdens het vervoer of door werking van het materiaal problemen ontstaan met een instrument. Alle instrument die we via onze webshop verkopen worden grondig getest voordat we ze versturen. Het instrument wordt door een ervaren medewerker uit de verpakking gehaald, gemonteerd, bespeeld en waar nodig bijgesteld.


Veilige, snelle verzending:

Instrumenten en accessoires worden verstuurd in degelijke verpakkingen met zo nodig veel beschermend materiaal. Om het milieu te ontzien recyclen wij waar mogelijk verpakkingsmaterialen. Veiligheid van verzending komt echter altijd op de eerste plaats.

We hebben inmiddels 15 jaar ervaring met verzendingen in binnen- en buitenland en kunnen gelukkig zeggen dat er nagenoeg nooit iet mis gaat. Mocht een instrument toch beschadigd of verloren raken, ligt de verantwoordelijkheid uiteraard bij ons. Tot het moment dat u uw bestelling hebt ontvangen en er volledig tevreden mee bent.


Verzendkosten:

Regio Standaard Verzending Gratis verzending vanaf
Nederland € 5.95 € 50,-
België € 8.95 € 150,-
Luxemburg € 8.95 € 150,-
Duitsland € 8.95 € 150,-
Verenigd Koninkrijk € 8.95 € 150,-
Rest van de EU € 15,00 € 300,-
Buiten de EU € 50,00 n.a.
Doria Crane