Piccolo Reparatie, Onderhoud en Schoonmaken

Piccolo Reparatie & Onderhoud

Matthew’s Muziek bestaat naast muzikanten ook uit ambachtslieden. Na jarenlange ervaring in het repareren en reviseren van piccolo, is ons doel nog steeds niet veranderd: Een piccolo die perfect speelt.

Naast het uitvoeren van kleinere reparaties, verrichten wij ook gehele revisies op uw piccolo. Hiervoor wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en uitstekend vakmanschap.

U bent van harte welkom om met uw piccolo langs te komen voor een vrijblijvend advies. Voor vragen kunt u bellen met onze winkel in Edam op het nummer: 0299-37 1 999 of mail naar: info@matthewsmuziek.nl 

Piccolo onderhoud

Voor een piccolo die een goede schoonmaakbeurt en kleine bijstellingen nodig heeft adviseren wij een algehele onderhoudsbeurt. Hiervoor verrichten wij een aantal handelingen die van belang zijn om de piccolo weer zuiver te laten klinken.

Allereerst wordt uw piccolo gedemonteerd. Daarna wordt ze gepolijst en schoongemaakt in een speciaal badje dat alle stof en oliën verwijdert. Waardoor de piccolo weer naar haar oorspronkelijke schoonheid gebracht wordt.
Een houten piccolo krijgt een speciale olie behandeling waardoor het hout goed verzorgd wordt. 
Alvorens de piccolo weer gemonteerd wordt, worden alle polsters stuk voor stuk schoongemaakt waardoor de polsters niet meer plakkerig zijn. Daarnaast worden waar nodig kurken en vilten vervangen.
Na het monteren van uw piccolo wordt deze met alle nauwkeurigheid afgesteld. De laatste stap is dat de piccolo door onze expert uitvoerig getest wordt.

Prijsindicatie voor een algemene onderhoudsbeurt voor een piccolo:

Student piccolo Euro 150,-
(Semi-) Professionele piccolo   Euro 250,-


Piccolo revisie

Bij een revisie worden alle bovenstaande handelingen gedaan als bij een onderhoudsbeurt:

  • Demonteren van piccolo
  • Polijsten en schoonmaken van corpus en kleppen
  • Monteren, aftellen en oliën

Bovendien worden bij een revisie alle polsters, kurken en vilten vervangen.

Wij gebruiken polsters van het Italiaanse merk Pisoni, type Deluxe. 


Wat kost een piccolo revisie?

Student piccolo Euro 350,-
(Semi-) Professionele piccolo   Euro 600,-


Matthew’s Muziek in Edam, Noord Holland voor al uw piccolo reparaties, onderhoud en revisie werkzaamheden in de regio Amsterdam.

Saxofoon reparatie Dwarsfluit reparatie | Klarinet reparatie | Trompet reparatie | Piccolo reparatie | Waldhoorn reparatie | Trombone reparatie