Klarinet Reparatie, Onderhoud & Schoonmaken

Klarinet Reparatie & Onderhoud

Matthew’s Muziek bestaat naast muzikanten ook uit ambachtslieden. Na jarenlange ervaring te hebben gehad in het repareren en reviseren van instrumenten, is ons doel nog steeds niet veranderd: Een klarinet die perfect speelt.

Naast het uitvoeren van kleinere reparaties, verrichten wij ook gehele revisies op uw instrument. Hiervoor wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en uitstekend vakmanschap.

U bent van harte welkom om met uw klarinet langs te komen voor een vrijblijvend advies.

Ook voor reparatie van uw basklarinet kunt u bij ons terecht.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het onderhoud van uw klarinet? Bel ons op: 0299 - 371 999 of mail naar:info@matthewsmuziek.nl


Klarinet onderhoud

Uw klarinet goed onderhouden zorgt er voor dat uw klarinet mooi blijft klinken. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt waarbij de klarinet uit elkaar wordt gehaald en wordt schoongemaakt is daarbij cruciaal. Naast het schoonmaken van uw klarinet zorgen we er voor dat er eventuele speling bij de polsters van de kleppen wordt bijgesteld.

Prijsindicatie voor een algemene onderhoudsbeurt voor een klarinet:

Student klarinet Euro 150,-
Professionele klarinet Euro 200,-


Klarinet revisie

De algehele revisie van uw klarinet houdt omvat enkele belangrijke stappen.

Allereerst wordt een klarinet volledig uit elkaar gehaald. De klarinet en bijbehorende kleppen worden grondig schoongemaakt en gepoetst om hardnekkig vuil te verwijderen. Hierna worden er nieuwe polsters in de kleppen geplaatst en nieuwe kurkjes en viltjes.
Houten klarinetten krijgen een speciale olie behandeling waardoor het hout goed verzorgd wordt. 
Alvorens de klarinet weer in elkaar te zetten controleren wij of er speling tussen de kleppen zit. Ten gevolge van speling kan een klep namelijk gaan rammelen tijdens het spelen. Speling ontstaat doordat de klep ten opzichte van het toongat kan bewegen met als gevolg dat de klep niet goed sluit. Na het verwijderen van alle speling, zetten wij de klarinet weer in elkaar. 
Bij het in elkaar zetten wordt de veerspanning van de kleppen goed afgesteld en worden de kleppen zeer nauwkeurig sluitend gemaakt. Stemmingsproblemen zijn het gevolg van kleppen die te open of te dicht staan. Daarna wordt de klarinet nog eenmaal grondig gecontroleerd. Dit gebeurt allereerst door met een lamp te kijken of alle kleppen goed sluiten. Vervolgens wordt de klarinet bespeeld om te horen of alle noten goed aanspreken en de stemming goed is afgesteld.

U krijgt een klarinet terug die weer als nieuw oogt en klinkt.

Wat kost een klarinet revisie?

Met lederen polsters: Euro 475,-
Met Gore-Tex polsters:   Euro 625,-


Matthew’s Muziek in Edam, Noord Holland voor al uw klarinet reparaties, onderhoud en revisie werkzaamheden in de regio Amsterdam.

Saxofoon reparatie Dwarsfluit reparatie | Klarinet reparatie | Trompet reparatie | Piccolo reparatie | Waldhoorn reparatie | Trombone reparatie