Dwarsfluit

Dwarsfluit

Wilt u een dwarsfluit kopen, dan zijn er in Nederland slechts enkele gespecialiseerde adressen waar u terecht kan. Matthews Muziek is al meer dan 30 jaar in zowel binnen- als buitenland een bekende naam op het gebied van dwarsfluiten, zowel door onze winkel in Edam als online. Hieronder vindt u een selectie uit ons ruime aanbod. De merken dwarsfluit die wij aanbieden zijn onder andere: Altus, Azumi, Mateki, Miyazawa, Muramatsu, Pearl, Powell, Sankyo en Yamaha.

Bent u op zoek naar een dwarsfluit die u niet op onze website vindt? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een uitgebreid netwerk in de fluitenwereld en kunnen u meestal van dienst zijn.

Bekijk ook onze adviespagina voor het kopen van een eerste dwarsfluit en onze uitgebreide handleiding voor het kopen van een dwarsfluit

Shop By
€ 265,00 - € 14.495,00
€ 14.495,00
€ 265,00
Gesloten kleppen
Open kleppen
Gesoldeerd
Getrokken
In lijn G
Uit lijn G
Verzilverd
Zilveren lipplaat
Zilveren kop
Zilveren kop & buis
Massief zilver
Goud
Ja
Nee
Ja
Nee
C-voet
B-voet
D-voet
Altus
Azumi
Denver
Di Zhao
Haynes
Jupiter
Miyazawa
Muramatsu
Pearl
Sankyo
Trevor James
Yamaha

114 products

114 products

Items 1-13 of 114

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
items per page

Dwarsfluit

De dwarsfluit is het bekendste en meest verkochte instrument uit de familie van fluiten waartoe ook de piccolo, altfluit en basfluit behoren. Alhoewel tegenwoordig vrijwel alle dwarsfluiten geen houten elementen bevatten, wordt de dwarsfluit toch tot de houtblazers gerekend. Dit onder meer vanwege de houten voorloper van de dwarsfluit, de traverso, en de manier waarop het geluid geproduceerd wordt.

De dwarsfluit zoals we die nu kennen is ontworpen door Theobald Böhm aan het begin van de negentiende eeuw. Böhm ontwikkelde het kleppensysteem, dat later ook op de klarinet en hobo werd toegepast. Door het kleppenmechaniek verbeterde de klank, het bereik en de bespeelbaarheid van de dwarsfluit. Moderne dwarsfluiten maken nog steeds gebruik van het Böhm-systeem, maar in de loop van de tijd is de techniek doorontwikkeld en we zien nog steeds innovatie plaatsvinden door het gebruik van nieuwe productietechnieken, materiaalcombinaties en door verbeterde mechanieken en kopstuk ontwerpen.

Ons assortiment dwarsfluiten

Door zorgvuldige selectie en ervaringen die wij in de afgelopen 30 jaar hebben opgedaan, hebben wij een uitgebreid assortiment aan dwarsfluiten opgebouwd waar wij trots op zijn. Wij hebben er voor gekozen om alleen dwarsfluiten te verkopen waar wij zelf volledig vertrouwen in hebben en ons aanbod loopt uiteen van ons eigen instapmodel studentendwarsfluit tot volledig gouden dwarsfluiten voor de meest ervaren professionele spelers.

Dwarsfluit voor beginners

Een beginnende fluitist raden wij meestal een dwarsfluit van nikkelzilver (ook wel alpaca of nieuwzilver) aan. Dit is een legering van koper, zink en nikkel en is harder, steviger en beduidend goedkopen dan massief zilver dat meestal voor professionele dwarsfluiten wordt gebruikt.

Studentenfluiten zijn beschikbaar in vele verschillende uitvoeringen en opties, maar het meest gangbare is om te starten met een dwarsfluit met gesloten kleppen, C-voet, offset-G en E-mechaniek. Prijzen van een goede dwarsfluit om mee te beginnen variëren van € 400 tot €700.

Lees hier een uitgebreidere uitleg over het kopen van een dwarsfluit voor beginners

Dwarsfluit voor gevorderden:

Gevorderde spelers die het niveau van hun eerste dwarsfluit ontstegen zijn en een nieuwe dwarsfluit zoeken die hun weer uitdaagt om verder te leren, kiezen vaak voor een model met een zilveren kopstuk. Het kopstuk van een dwarsfluit is het onderdeel dat de grootste invloed heeft op de klank en bespeelbaarheid en is daarom de meest voor de hand liggende optie om te upgraden. Het is mogelijk om een volledig nieuwe dwarsfluit te kopen met bijvoorbeeld open kleppen, een hoogwaardiger mechaniek en B-voetstuk. Echter, als u al over een goede kwaliteit dwarsfluit beschikt is het ook mogelijk om alleen een nieuw, volledig zilveren kopstuk aan te schaffen. De prijzen voor dwarsfluiten met een zilveren kopstuk in ons assortiment lopen uiteen van €700 tot €4,000.

Professionele Dwarsfluiten

Bij een professionele dwarsfluit is naast het kopstuk, ook het corpus gemaakt van massief zilver al dan niet inclusief het kleppenmechaniek. Het meest voorkomend is sterling zilver met een zilvergehalte van 92.5%, maar ook zuiverdere variaties zijn mogelijk. De meest exclusieve fluiten worden van goud gemaakt. Er zijn verschillende gradaties mogelijk, met als koning de 24 karaats gouden dwarsfluit.

Voor professionele dwarsfluiten zijn er zeer veel verschillende opties mogelijk en het loont dan ook de moeite om ruim de tijd te nemen voor het kiezen van een fluit die het beste bij u aansluit. Wij hebben altijd een brede collectie professionele dwarsfluiten op voorraad in onze winkel, variërend vanaf €1,500 tot ver boven de €10,000. Als u naar een specifieke dwarsfluit zoekt die wij niet in ons assortiment hebben, kunnen wij die meestal voor u bestellen en anders weten wij via ons grote internationale netwerk u altijd door te verwijzen. 

Lees ook onze uitgebreide handleiding met uitleg en advies over dwarsfluiten

Online een dwarsfluit bestellen

 In onze webshop proberen wij zo goed mogelijk de specificaties van onze instrumenten te omschrijven en uit te leggen wat de ene dwarsfluit onderscheidt van andere dwarsfluiten. Zo kunt u in alle rust door ons assortiment bladeren en informatie inwinnen bij het kopen van een dwarsfluit. De filters aan de linkerzijde van de pagina kunnen u helpen om snel de dwarsfluit te vinden die aan uw wensen voldoet.  Bekijk ook onze handleidingen koopadvies dwarsfluit en uw eerste dwarsfluit kopen om meer informatie te vinden.

Hoewel wij meestal aanraden om een dwarsfluit eerst zelf uit te proberen en te vergelijken met andere modellen, is het goed mogelijk om een dwarsfluit online te bestellen. Bijvoorbeeld omdat u al precies weet welk model u wilt, of omdat er geen gespecialiseerde winkel bij u in de buurt is.

Wij hebben al meer dan vijftien jaar ervaring met online verkoop en versturen instrumenten over de hele wereld. Een aantal voordelen van online kopen bij Matthews Muziek:

  • Een veel ruimere keuze dan in de meeste fysieke winkels.
  • Alle dwarsfluiten worden door een specialist gecontroleerd en in top-staat gebracht voordat we ze verzenden.
  • Gegarandeerde tevredenheid: wij blijven betrokken met u bestelling totdat deze is aangekomen en u hebt aangegeven er volledig tevreden mee te zijn.
  • Altijd online hulp van onze fluitspecialisten als u vragen heeft.

Een dwarsfluit kopen in onze winkel

Als u in de gelegenheid bent, raden wij u absoluut aan om een bezoek te brengen aan onze winkel. Gelegen in het historische centrum van Edam (20km ten noorden van Amsterdam), is onze winkel niet de grootste van het land, maar herbergt wel een van de meest uitgebreide dwarsfluit collecties. De winkel ademt de sfeer van een atelier, omdat de werkplaats waar wij instrumenten repareren een centrale plaats inneemt. Het is een plek waar muziekliefhebbers en mensen met waardering voor ouderwets vakwerk zich zeker thuis zullen voelen.

Als op zoek bent naar een nieuwe of tweedehands dwarsfluit, nemen we uitgebreid de tijd om samen met u op zoek te gaan naar de dwarsfluit die het beste aansluit bij uw speelstijl, wensen en budget.

Dwarsfluit prijzen

Wij doen ons best om instrumenten en de daarbij behorende service en koopadvies voor een eerlijke prijs aan te bieden. Mocht u ergens anders een zelfde nieuwe dwarsfluit waar u in geïnteresseerd bent voor een lagere prijs vinden, laat het ons dan weten en wij proberen u een beter aanbod te doen.