Dwarsfluit Reparatie, Revisie en Onderhoud

Reparatie en onderhoud van dwarsfluiten is een lastige klus waarbij ervaring en vaak ook specialistisch gereedschap vereist is. Ongeacht hoe zuinig u met uw fluit omgaat, zal het instrument af en toe onderhouden of zelfs gerepareerd moeten worden.

Matthews Muziek is ruim 30 jaar geleden begonnen als reparatieatelier voor fluiten. Inmiddels hebben wij onze activiteiten uitgebreid, maar zijn nog steeds bekend als een van de meest bekwame reparateurs binnen, maar ook buiten Nederland. Uw instrument verlaat onze winkel pas als zowel u als wijzelf volledig tevreden zijn met het resultaat.

Ook voor reparatie en onderhoud van uw basfluit en altfluit kunt u bij ons terecht.

Dwarsfluit Reparatie

Na verloop van tijd zullen de meeste dwarsfluiten de volgende problemen vertonen, waarbij een dwarsfluit reparatie aan te bevelen is:

» Verkleuring van corpus en kleppen
» Plakkende polsters
» Los zittend voetstuk
» Los zittende asjes en verbindingen
» Deuken in dwarsfluit
» Uitdgedroogde stemkurk in kopstuk


Vaak zijn de problemen van cosmetische aard, namelijk verkleuring van het corpus en de kleppen. Dit heeft geen gevolgen voor het speelgemak en klank. Wij raden fluitisten aan om niet al teveel tijd te spenderen aan het schoonpoetsen van het instrument. Drogen na het spelen is in de meeste gevallen voldoende. Toch zal de verzilvering van een fluit na verloop van tijd aangetast worden, waardoor de fluit verkleurt.

Een groter probleem is de invloed van vocht en speeksel op de polsters. Dit heeft wel een directe invloed op de speelbaarheid van een dwarsfluit. Polsters kunnen opzwellen of krimpen met als gevolg een slecht sluitende dwarsfluit. Daarbovenop kunnen ook de verbindingen van de verschillende kleppen slechter worden (verbindingen zoals die van F naar F#, A naar Bb, F naar Bb etc.)

Andere problemen zoals een los zittende voetstuk of deuken in de fluit kunnen wij allemaal verhelpen tijdens een reparatie.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor een reparatie aan uw dwarsfluit? Bel ons op: 0299 - 371 999 of mail naar: info@matthewsmuziek.nl of stuur ons direct een bericht via de website.


Dwarsfluit onderhouden en schoonmaken

Voor een dwarsfluit die een goede schoonmaakbeurt en kleine bijstellingen nodig heeft adviseren wij een onderhoudsbeurt.

Bij een normale onderhoudsbeurt van wordt allereerst uw dwarsfluit gedemonteerd. Daarna wordt ze gepolijst en schoongemaakt in een speciaal bad dat alle stof en oliën verwijdert. Waardoor de fluit weer naar haar oorspronkelijk schoonheid gebracht wordt.

Alvorens de dwarsfluit weer gemonteerd wordt, worden alle polsters stuk voor stuk schoongemaakt waardoor de polsters niet meer plakkerig zijn. Daarnaast worden bij de dwarsfluit waar nodig de kurken en vilten vervangen.

Na het monteren van uw dwarsfluit wordt deze met alle nauwkeurigheid afgesteld. De laatste stap is dat de fluit door onze fluitexpert uitvoerig getest wordt.

Prijsindicatie voor een algemene onderhoudsbeurt voor een dwarsfluit:

Student dwarsfluiten Euro 150,-
(Semi-) Professionele dwarsfluiten    Euro 250,-


Dwarsfluit revisie

Bij een dwarsfluit revisie worden alle bovenstaande handelingen gedaan als bij een onderhoudsbeurt namelijk:

»  Demonteren van dwarsfluit
» Polijsten en schoonmaken van corpus en kleppen
» Monteren, afstellen en oliën


Daarnaast worden bij een revisie alle polsters, kurken en vilten vervangen.

Bij een student dwarsfluit maken wij gebruik van polsters van het Italiaanse merk Pisoni, type Premium Deluxe. Voor een professionele dwarsfluit maken wij gebruik van Pisoni, type S2. S2 Polsters zijn tamelijk stevige en duurzame polsters met als extra voordeel dat ze een ietwat robuustere klank bieden.

Prijsindicatie voor een dwarsfluit revisie:

Student dwarsfluiten Euro 350,-
(Semi-) Professionele dwarsfluiten    Euro 700,-


Matthew’s Muziek
in Edam, Noord Holland voor al uw dwarsfluit reparatie, onderhoud en revisie werkzaamheden.


Saxofoon reparatie 
Dwarsfluit reparatie | Klarinet reparatie | Trompet reparatie | Piccolo reparatie

 

Dwarsfluit Reparatie - gedemonteerde fluit
Dwarsfluit Afstelling
Dwarsfluit Reparatie Controle