Saxofoon Reparatie, Onderhoud en Schoonmaken

 

Een saxofoon reparatie uitvoeren is een lastige klus waarbij veel kennis en ervaring bij komt kijken. Het laten uitvoeren van een saxofoon reparatie kunt u dus het beste uit laten uitvoeren door een expert.

Heeft u het gevoel dat uw saxofoon niet meer goed functioneert, hij speelt niet meer lekker of de klank is niet meer zoals u gewend bent? Dan is uw saxofoon toe aan een reparatie of onderhoudsbeurt. Matthew’s Muziek is de expert op het gebied van saxofoon reparatie en onderhoud. Bij een saxofoon reparatie behandelen we uw saxofoon met veel zorg en aandacht. Op de juiste wijze en met de beste onderhoudsproducten zorgen wij dat uw saxofoon weer als nieuw klinkt.

Wilt u meer informatie over de onderhoud en reparatie van uw blaasinstrument? Bel dan met onze muziekwinkel in Edam: 0299-371 999 of mail naar: info@matthewsmuziek.nl

 

Saxofoon reparatie

Matthew’s Muziek bestaat naast muzikanten ook uit ambachtslieden. Na jarenlange ervaring te hebben gehad in het repareren en reviseren van instrumenten, is ons doel nog steeds niet veranderd: Een saxofoon die perfect speelt.

Naast het uitvoeren van kleinere reparaties, verrichten wij ook gehele revisies op uw instrument. Hiervoor wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en uitstekend vakmanschap.

U bent van harte welkom om met uw saxofoon langs te komen voor een vrijblijvend advies.


Saxofoon onderhoud

Uw saxofoon goed onderhouden zorgt er voor dat uw saxofoon mooi blijft klinken. Een onderhoudsbeurt waarbij de saxofoon uit elkaar wordt gehaald en wordt schoongemaakt kan daarbij cruciaal zijn. Naast het schoonmaken van uw saxofoon zorgen we er voor dat er eventuele speling in het mechaniek wordt bijgesteld.

Prijsindicatie voor een algemene onderhoudsbeurt voor een saxofoon:

Student altsaxofoon en tenorsaxofoon Euro 200,-
Professionele altsaxofoon en tenorsaxofoon    Euro 300,-
Student baritonsaxofoon Euro 300,-
Professionele baritonsaxofoon Euro 400,-


Saxofoon revisie

Voor een algehele revisie van uw saxofoon lopen wij een zorgvuldig proces door zodat uw sax weer als nieuw klinkt.

Allereerst wordt een saxofoon volledig uit elkaar gehaald en worden eventuele deuken in de body, beker of hals verwijderd. De saxofoon en kleppen worden gepoetst om hardnekkig vuil te verwijderen en de saxofoon weer te laten blinken. Vervolgens wordt de saxofoon grondig gewassen en gereinigd. Hierna worden er nieuwe lederen polsters in de kleppen geplaatst en nieuwe kurkjes en viltjes.

Alvorens de saxofoon weer in elkaar te zetten controleren wij of er speling tussen de kleppen zit. Ten gevolge van speling kan een klep namelijk gaan rammelen tijdens het spelen. Speling ontstaat doordat de klep ten opzichte van het toongat kan bewegen met als gevolg dat de klep niet goed sluit. Na het verwijderen van alle speling, zetten wij de saxofoon weer in elkaar.

Bij het in elkaar zetten wordt de veerspanning van de kleppen goed afgesteld en worden de kleppen zeer nauwkeurig sluitend gemaakt. Stemmingsproblemen zijn het gevolg van kleppen die te open of te dicht staan. Daarna wordt de saxofoon nog eenmaal grondig gecontroleerd. Dit gebeurt allereerst door met een lamp te kijken of alle kleppen goed sluiten. Vervolgens wordt de saxofoon bespeeld om te horen of alle noten goed aanspreken en de stemming goed is afgesteld.

U krijgt een saxofoon terug die weer als nieuw klinkt.


Prijsindicatie voor een saxofoon revisie:

Student altsaxofoon en tenorsaxofoon    Euro 450,-
Professionele altsaxofoon en tenorsaxofoon   Euro 600,-
Student sopraansaxofoon Euro 500,-
Professionele sopraansaxofoon Euro 650,-
Student baritonsaxofoon Euro 800,-
Professionele baritonsaxofoon Euro 995,-


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor uw saxofoon? Bel ons op: 0299 - 371 999 of mail naar: info@matthewsmuziek.nl


Saxofoons

Wij zijn expert in de reparatie en onderhoud van de volgende typen saxofoons:

» Sopraninosaxofoon
» Sopraansaxofoon
» Altsaxofoon
» Tenorsaxofoon
» Baritonsaxofoon
» Bassaxofoon


Matthew’s Muziek in Edam, Noord Holland voor al uw saxofoon reparaties, onderhoud en revisie werkzaamheden in de regio Amsterdam.

Saxofoon reparatie Dwarsfluit reparatie | Klarinet reparatie | Trompet reparatie | Piccolo reparatie