Yamaha Dwarsfluit YFL 212

Yamaha Dwarsfluit YFL 212

Normale prijs: € 629,00

Special Price Excl. Btw: € 471,07 Incl. Btw: € 570,00

Alle zendingen binnen de Europese Unie zijn onderworpen aan het BTW-tarief van 21%. Alle zendingen buiten de Europese Unie (bijv.: VS, Zwitserland, Noorwegen, Japan, enz.) zijn niet onderworpen aan het BTW-tarief.

Productbeschrijving

De Yamaha YFL 212 dwarsfluit is de geheel vernieuwde versie van onze meest verkochte studentenfluit: de Yamaha YFL-211. Het nieuwe model onderscheidt zich van het vorige door de nieuw ontworpen en elegant ogende gepunte kleparmen. De verbeterde polsters blijven langer stabiel en door de verdere optimalisatie van de productietechniek heeft de Yamaha YFL 212 een nog langere levensduur.

De 200 series dwarsfluiten van Yamaha zijn ideaal voor beginnende fluitisten. De dwarsfluiten uit deze serie delen een groot deel van de techniek met die van de professionele fluiten van Yamaha, maar zijn wel specifiek ontwikkeld met de behoeften van de minder ervaren speler in gedachte. Door het gebruik van nikkel-zilver (een legering van koper, zink en nikkel) kan deze fluit voor een lagere prijs worden geproduceerd dan de sterling zilveren modellen, met minimale concessies in klank. Een bijkomend voordeel is dat nikkel-zilver zeer duurzaam is.  

De Yamaha YFL 212 speelt gemakkelijk en heeft een zeer accurate intonatie, waardoor het gehoor van de speler optimaal ontwikkeld wordt. Vanwege de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, betrouwbare reputatie en hoge restwaarde, is deze fluit een veilige keuze.

 

De volgende kenmerken onderscheiden de Yamaha YFL 212 van andere modellen:

Gesloten Kleppen
Door de gesloten kleppen is de Yamaha YFL 212 makkelijk te bespelen. Door de gesloten deksel op de polster zal het toongat altijd volledig worden afgesloten als de klep dicht is. Met name voor beginnende spelers is dit fijn, omdat ze zich zo eerst kunnen richten op het leren van de basistechnieken. Gevorderde spelers geven dikwijls de voorkeur aan open kleppen, omdat deze meer controle en flexibiliteit bieden.

E-Mechaniek
De hoge E is een van de lastigste noten om de spelen. Het E-mechaniek geeft meer stabiliteit en verbetert de intonatie en reactiesnelheid van de hoge E.

Offset G
De plaatsing van de G klep is iets naar links verplaats, waardoor de plaatsing van de vingers met name voor beginnende spelers vaak natuurlijker aanvoelt.

CY kopstuk
Het CY kopstuk van Yamaha biedt een uitstekende respons en een rijke en warme toon. Het kopstuk van de Yamaha YFL 212 helpt beginnende fluitspelers om snel een mooie klank te vormen. Ook de meer ervaren spelers zullen dit kopstuk waarderen, vanwege de snelle respons in zowel hoge als lage registers.

 

Specificaties van Yamaha YFL 212 dwarsfluit:

 • Kopstuk en lipplaat: nikkel-zilver (verzilverd)
 • Corpus en kleppen: nikkel-zilver (verzilverd)
 • Voetstuk: nikkel-zilver (verzilverd)
 • Gesloten kleppen
 • E-mechaniek
 • Offset G
 • Yamaha CY kopstuk
 • C voet
 • Gepunte kleparmen
 • Getrokken toongaten
 • Yamaha Deluxe koffer en bijbehorende schoonmaakartikelen
 • Product ID's: Yamaha YFL-212, YFL 212, BYFL212ID, EAN: 4957812595803

 

Een dwarsfluit kopen bij Matthew's Muziek

U bent van harte welkom om de Yamaha YFL 212  in onze winkel te komen testen. Wij hebben altijd een ruime selectie aan gelijkwaardige fluiten van verschillende merken en configuraties op voorraad, zodat u uitgebreid kan vergelijken. Als specialist op het gebied van fluiten en piccolo's kunnen wij u op professionele wijze begeleiden en adviseren bij het kopen van een dwarsfluit. Ook voor onderhoud en reparaties kunt u altijd bij ons terecht.

Neem voor vragen over de Yamaha YFL 212 gerust vrijblijvend contact met ons op.