Pearl Dwarsfluit Kopstuk - Vivace - .970 Zilver

Pearl Dwarsfluit Kopstuk - Vivace - .970 Zilver

Excl. Btw: € 822,31 Incl. Btw: € 995,00
Alle zendingen binnen de Europese Unie zijn onderworpen aan het BTW-tarief van 21%. Alle zendingen buiten de Europese Unie (bijv.: VS, Zwitserland, Noorwegen, Japan, enz.) zijn niet onderworpen aan het BTW-tarief.

Productbeschrijving

Dit zilveren Pearl kopstuk met Vivace-cut is volledig gemaakt van .970 zilver, een zeer zuiver zilver, wat zich vertaald in een erg levendige en uitbundige klank. Het Vivace-cut kopstuk-ontwerp is een modern ontwerp en biedt een iets grotere weerstand dan de Forte-stijl van Pearl en geeft een iets helderder, opener geluid.


Over Pearl

Pearl is een traditioneel Japans merk dat dwarsfluiten, piccolo’s, alt- en basfluiten produceert. Pearl fluiten is opgericht in 1968 in Chiba (vlakbij Tokio) en is onderdeel van de Pearl Musical Instrument Company, dat onder andere ook bekend is van percussie instrumenten.

De slogan van Pearl, A Tradition of Innovation, is goed gekozen: In essentie is Pearl een traditioneel Japans bedrijf, waarbij de meeste werknemers werken hun hele carrière bij het bedrijf werken. Jonge talentvolle leerlingen worden geselecteerd en opgeleid door de meest ervaren meesterbouwers in het bedrijf, zodat de opgebouwde ervaring nooit verloren zal gaan. Naast deze focus op traditie kijkt Pearl echter ook naar de toekomst en verricht veel onderzoek naar materialen als goud en zilver, maar ook naar ergonomie en het ontwerp van kopstukken.

Pearl maakt een breed spectrum aan fluiten en is een van de grotere bekende Japanse fluitmerken. Zo maakt Pearl betaalbare en goedgebouwde dwarsfluiten, maar ook zeer hoogstaande en kostbare handgemaakte fluiten en fantastische kopstukken.
 

Pearl Kopstukken

Het meest essentiële akoestische element van elke fluit is het kopstuk. Om deze reden worden alle kopstukken van Pearl met de hand gemaakt. Deze kunst wordt overgelaten aan de meest gevorderde en beste ambachtslieden van Pearl. Behalve ervaring met precies handwerk, wordt er van deze werknemers vereist het maken van een perfect kopstuk een goed gehoor en inlevingsvermogen in de uiteindelijke speler. Van alle medewerkers die Pearl kopstukken maken wordt daarom verwacht dat zij op hoog niveau dwarsfluit kunnen spelen en een goed ontwikkeld gehoor hebben.  

De dwarsfluit kopstukken van Pearl zijn beschikbaar in verschillende materialen en komen in verschillende stijlen.

Specificaties van dit Pearl dwarsfluit kopstuk

  • Materiaal buis: Zilver (.970)
  • Materiaal lipplaat: Zilver (.970)
  • Materiaal schoorsteen: Zilver (.970)
  • Materiaal kroon: Zilver (.970)
  • Cut: Vivace
  • Geleverd in luxe houten koffertje

 

Een kopstuk kopen bij Matthew's Muziek

Aangezien hetzelfde kopstuk op verschillende fluiten anders kan spelen en klinken en het überhaupt erg lastig is om de eigenschappen van een kopstuk in woorden te omvatten, raden wij u aan dit Pearl kopstuk zelf uit te proberen en te vergelijken met andere kopstukken. U bent hiervoor van harte welkom in onze winkel in Edam.

Als specialist op het gebied van fluiten hebben wij in onze winkel altijd een ruim assortiment aan dwarsfluit kopstukken op voorraad van verschillende merken, stijlen en prijsklassen. Onze ervaren specialisten begeleiden u graag in de zoektocht naar het ideale kopstuk voor u.

Dit Pearl kopstuk passend maken voor uw fluit

Er bestaan geen wereldwijde standaarden voor de maat van de aansluiting van kopstuk op de fluit. Zelfs dwarsfluiten en kopstukken van hetzelfde merk zullen niet altijd perfect passen. Om kopstukken te kunnen uitproberen verhelpen wij dit meestal tijdelijk met tape. Echter, als u het ideale kopstuk heeft gevonden, hoort dit natuurlijk perfect aan te sluiten. Gelukkig kan onze fluitreparateur nagenoeg elk kopstuk passend maken op uw dwarsfluit. Dit doen wij gratis, maar hiervoor hebben wij wel even uw dwarsfluit nodig om te passen.

Neem voor vragen over dit Pearl dwarsfluit kopstuk gerust vrijblijvend contact met ons op.