Berg Larsen

Sinds de jaren '40 is de naam Berg Larsen synoniem met excellentie op het gebied van handgemaakte saxofoon mondstukken. Berg Larsen heeft een uitgebreid assortiment mondstukken met verschillende tip openingen, kamergroottes en baanlengtes waardoor er voor ieder saxofonist een geschikt mondstuk te vinden is. Wij bieden de meest gangbare modellen aan, maar mocht er een mondstuk zijn die niet u niet kunt vinden, laat het ons weten. 

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Berg Larsen maakte eerst bekendheid met zijn naam als professioneel muzikant en wanneer hij niet aan het werk was kon hij gevonden worden in Archer Street te Londen. Daar ontwierp en produceerde hij een reeks van ebonieten mondstukken voor zowel klarinet als saxofoon die later uitgroeide tot het maken van metalen mondstukken. Hoewel Berg Larsen in 1972 overleed, leeft zijn naam tot heden voort. Zijn naam staat synoniem met hoog kwaliteit handgemaakte mondstukken voor saxofoons.

Berg Larsen Mondstukken

Vakmensen gebruiken tien bewerkingsprocessen om elk Berg Larsen mondstuk te creëren. Elk mondstuk is individueel met de hand afgewerkt en geïnspecteerd om te zorgen dat de Berg Larsen reputatie voor kwaliteit wordt gehandhaafd.

Berg Larsen saxofoon mondstukken worden bespeeld  door enkele van 's werelds top professionele saxofonisten. Namen zoals Henry Mancini en Sonny Rollins.

Berg Larsen mondstukken zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. De monstukken die wij aanbieden hebben een "SMS" baanlengte, heeft in het algemeen een kortere en steile baan. Daarnaast zijn er ook verschillende kamergroottes met bijhorende toon: '0' - Briljant  '1' - Helder, '2' - Rond, '3' - Donker. De meest gangbare kamergrootte is '2', onze mondstukken die wij aanbieden hebben deze eigenschap.

Speciaal naar wens Berg Larsen Mondstuk bestellen

Berg Larsen mondstukken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, mocht u op zoek zijn naar een bepaalde uitvoering laat het ons graag weten.