Altus

31 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
31 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Altus is een Japans merk dat volledig gespecialiseerd is in handgemaakte dwarsfluiten, altfluiten en fluit kopstukken van topkwaliteit. 


Geschiedenis van het merk Altus

Het merk is opgericht door Shuichi Tanaka, die voordat hij Altus startte zelf een begaafd fluitist was en jaren lange fluitbouw ervaring heeft opgedaan bij toen al bekende Japanse fluitmerken Muramatsu en Miyazawa. Vervolgens startte samen hij met Shigeru Watanabe het merk Takumi op. De heren konden het niet goed eens worden over de te voeren strategie en gingen beiden hun eigen weg. Shigeru Watanabe begon daarna het merk Mateki (ook in ons assortiment) en Shuichi Tanaka creëerde in 1981 de eerste Altus fluit, die hij inspireerde op zijn favoriete oude Franse fluiten van Louis Lot.

Samen met de bekende Britse fluitist William Bennett werd de Altus-Bennet schaal ontwikkeld: een unieke configuratie van de afmeting en plaatsing van toongaten en verhoudingen hiertussen. De Altus-Bennet schaal is nog altijd een cruciale aspect van de huidige Altus dwarsfluiten en stelt de speler in staat om moeiteloos met accurate intonatie te spelen.


Karakteristieken van Altus Dwarsfluiten

Nog steeds worden alle Altus dwarsfluiten met de hand geproduceerd in het stadje Azumino, aan de voet van de Japanse Alpen. Het merk combineert traditionele handmatige productietechnieken van oudere Europese merken met geavanceerde, innovatieve technieken en verschillende unieke materiaal combinaties.

Elke Altus dwarsfluit heeft daardoor een complex, vol en kleurrijk geluid, ook de fluiten uit de Artist serie, waarbij men van betaalbaardere materialen gebruik maakt.

 

Modellenaanbod van Altus Fluiten

Artist Series Dwarsfluiten

Door zorgvuldige selectie van materialen te combineren met vakkundig handwerk, bereikt Altus met de Artist serie een hele mooie balans tussen prestaties, kwaliteit en betaalbaarheid. De Artist serie fluiten hebben allen een mechaniek en kleppen van verzilverd nikkel-zilver (een legering van koper, nikkel en zink), dat harder en duurzamer is dan massief zilver en ook de prijs ten goede komt. De modellen in deze serie verschillen van elkaar doordat er andere materialen voor het kopstuk en het corpus worden gebruikt.

De dwarsfluiten uit de Altus Artist serie die wij in ons assortiment hebben zijn de 807, 907, 1007 en 1107.


Professional Series Dwarsfluiten

Door vele jaren van onderzoek naar nieuwe materiaalcombinaties en productietechnieken, heeft Altus een serie fluiten weten neer te zetten die tot de beste en kostbaarste ter wereld gerekend kan worden. Elke Altus dwarsfluit uit de professional serie is volledig handgemaakt en is het resultaat van briljante techniek, geavanceerde metaalbewerking, en ervaren vakmanschap.

De modellen onderscheiden zich door toepassing van verschillende materialen voor het kopstuk en de corpus en toepassing van diverse fabricagetechnieken. De dwarsfluiten uit de Altus Professional serie die wij in ons assortiment hebben zijn de 1207, 1307, 1507, 1607, 1707 en 1807;

Naast deze modellen, levert Altus fluiten in massief goud (14K of 18K) en platina. Vanwege de exclusiviteit van deze fluiten, hebben wij deze niet standaard in ons assortiment. Mocht u echter overwegen om een fluit van dit kaliber aan te schaffen, begeleiden wij u graag in dit proces. Neem voor de mogelijkheden en prijsindicaties a.u.b. contact met ons op.

 

Harmony Series

De Harmony serie omvat alt-dwarsfluiten en bas-dwarsfluiten die speciaal zijn ontwikkeld voor solisten en ensemble spelers. De Altus Harmony collectie biedt de een optimale ergonomie en accurate intonatie en een rijke klankkleur.

De 800, 900, en 1000 serie Altus altfluiten verschillen van elkaar doordat er andere materiaalcombinaties worden gebruikt voor het kopstuk en het corpus. De fluiten uit de Altus Harmony serie die wij in ons assortiment hebben zijn de 817, 819, 825, 917, 919, 925, 1019, 1025.