Légère

De synthetische saxofoon- en klarinetrieten van Légère zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. We zien steeds meer professionele muzikanten overstappen naar kunstrieten, en zelfs doorgewinterde fans van traditioneel natuurlijk riet, hebben zich door de kunstrieten van Légère laten overtuigen.

16 Item(s)

Set Descending Direction
Page:
  1. 1
  2. 2
16 Item(s)

Set Descending Direction
Page:
  1. 1
  2. 2

Meer over Légère Rieten:

Légère rieten worden van een speciaal ontwikkeld kunststof gemaakt met zeer precieze computergestuurde machinesTen opzichte van traditionele rieten van natuurlijk riet, hebben de kunstrieten van Légère een aantal voordelen:

Ze zijn zeer consistent
Traditionele rieten hebben de eigenschap dat ze tijdens gebruik steeds soepeler worden doordat de natuurlijke vezels onder invloed van vocht en speeksel vergaan. Hierdoor zal u regelmatig moeten wisselen van riet en voelt elk nieuw riet anders aan dan een riet dat al langere tijd gebruikt is.

Légère synthetische rieten zijn zeer consistent en behouden hun sterkte voor een hele lange tijd, ongeacht de vochtigheid of temperatuur. De Légère rieten zijn daardoor erg betrouwbaar, wat ze populair maakt onder professionele muzikanten.

Ze zijn direct bespeelbaar in alle omstandigheden

Omdat het riet niet eerst vochtig gemaakt hoeft te worden en direct speelklaar is, zijn de Legere kunststof rieten ook erg geschikt voor wie tijdens een optreden regelmatig van instrument moet wisselen.


Levendig geluid met rijke boventonen
Légère rieten zijn gemaakt van een stijf en veerkrachtig kunststof en de Signature rieten zijn ongeveer 20% dunner dan de meeste natuurlijke rieten. Dit zorgt voor vrijere trillingen en resulteert in prachtige boventonen.

Ze zijn duurzaam
De aankoopprijs van de Légère rieten lijkt misschien hoog, maar omdat de rieten veel langer meegaan dan traditioneel natuurlijke rieten, zijn deze synthetische saxofoon en klarinet rieten op langere termijn voordelig.


De Légère rieten zijn er voor saxofoon (sopraan, alt, tenor, bariton) en voor klarinet (Bb, Eb, bas) en er bestaan verschillende series ontwikkeld per instrument. Net als bij traditionele rieten, worden Légère rieten in verschillende sterktes gemaakt. Onderaan de pagina zijn de maattabelen weergegeven.

Légère Saxofoon Rieten:

Signature serie rieten:

Classic serie rieten:

Studio Cut rieten:


Klik op afbeelding hieronder voor een Légère Saxofoonrieten vergelijkingstabel.

Rieten Vergelijkingstabel - Légère Rieten

Légère Klarinet Rieten

Signature serie rieten:

European Cut rieten:

Classic serie rieten:


Klik op afbeelding hieronder voor een Légère vergelijkingstabel.

Rieten Vergelijkingstabel - Légère Rieten